Селфи беџ

bedz mali

Локација школе

Рекреативна настава 2015. -Златибор Штампа Ел. пошта

Ове године рекреативна настава је изведена на Златибору у хотелу Трим – Спорт“

Спортско- Рекреативни центар „Спорт Трим“ се налази на 1050m надморске висине, у боровој шуми, у пределу Караула где се сударају две климе интерконтинентална и поморска и стварају такозвану „Ружу ветрова“, због чега се крај назива „Златиборско Дедиње“

34 35 36

 

Упознајте Златибор

37 38 39

 

Занимљива места и догађаји које вреди видети.

40 41 42

За уживање у планинском рају, скијање или шетње по природи о обилазак занимњивих места

Златибор је таласаста висораван и припада Динарским планинама. Просечна надморска висина је око 1000 m, а највиши врх је Торник (1496 m), Златиборска брда су већином купастог облика, протежу се гребенасто и веома стрмо падају до река и потока, одакле се опет дижу, правећи тесне клисуре.

43 44 45

Златибор се налази у самом „средишту“ Србије.Златибор је, пре свега, планина изузетне лепоте, пријатне климе, пространих пропланака, бујних пашњака, водом богатих планинских потока. "Ружа ветрова“ се расцветава управо над Златибором. Лета су топла, а зиме благе. Кише падају релативно често, а снега има од октобра до маја.

46 47 48

Животињски свет је разноврстан. Златибор обилује вуковима, па је њихово годишње истребљивање постало традиција – чувена Златиборска хајка на вука. Медведа и нема толико много, али се и на њих још понегде може наићи

 Дивља свиња,лисицазецкунајазавацпрепелицајаребица и веверица су на Златибору уобичајена појава, па чак и у близини насељених места. Још се само на Златибору могу видети белоглави суп и орао крсташ, врсте на рубу изумирања, како несметано лете небом. Рибљи свет је такође богат: пастрмкемладицекленовикркуше.

49 50 51

 

Златибор је нагнут ка северу и северозападу, па већина река одлази на ту страну. Сва вода тече у Црно море – Дрином, Ђетињом и Моравицом. Са јужног и централног дела Златибора, воду у Дрину одводе Увац и Црни Рзав; са севера и северозапада, Сушица је носи у Ђетињу; а са истока, Велики Рзав је одводи у Моравицу. Златибор је чувен по пијаћим водама, од којих су неке најбоље у Србији. По предању име Златибор је постало од једне веома ретке врсте белог бора тзв. златног бора.

52 53 54

 Дане смо проводили у шетњи, спортским активностима, дружењу, игри и наравно ђускању у дискотеци.

 

Шетња по центру – Краљева чесма

Године  1893 краљ Александар I Обреновић стиже на Кулашевац. Многи записи потврђују да је то био изузетан догађај, у краљеву част се воде Кулишевац од тада зове Краљева вода. Тако Кулашевац доби ново име, а краљ подиже чесму на чијој плочи беше укресано „ Краљ Александар I,  20.август 1893“

55 56 57

Посета метеоролошкој станици

58 59 60

 

Посета ранчу „Зова“

Ранч се налази на 1,5 km северозападно од центра Златибора. Окружен буковом шумом и пашњацима. Провели смо диван дан , неко је јахао понија, а неко се возио фијакером. Осим тога на ранчу смо видели зечеве, дивље свиње, вукове, паунове...

Баш смо уживалиииииииииииии

61 62 63

 

„Шиз – фриз“

Рођени фризери......

Ко има јајлепшу фризуру?

 Сами процените...

64 65 66

Цртамо маске

Девојчице су имале задатак да бојама нацртају што лепшу маску. Модели су осим дечака били учитељ и рекреатор Ненад.

67 68 69

„Не дам ово сунце у очима,

Не дам  ово хлеба на длану“

                          Васко Попа

  Спомен-обележје на месту где су немачки војници 29. новембра1941. године, током напада на Ужичку републику, затечене рањене и ненаоружане партизане уз пут газили тенковима и пуцали у њих. На том је месту саграђена костурница у коју су смештени њихови посмртни остаци.

  70 71 72

Ранч „Фарма“

85 86 87

Квиз знања..... или... 

76 77 78

 

Игра „Репића“- игра спретности и сналажљивости. Гласно смо навијали и подржавали своје другаре.....

79 80 81                        

Црква Светог преображења Господњег

82 83 84

Маскенбал

73 74 75

И на крају..... успомена за сећање....

88 89 90

 

Провели смо дивних седам дана на Златибору.Све  похвале за запослене у хотелу „Спорт- Трим“ и рекреатора Ненада. О здрављу деце  бринула је докторка Данијела Васев. Хвала на дивној сарадњи.

91

И на крају ми............

 

Директор Радојле Чоловић, Слађана Курћубић, Слађана Васовић, Слободанка Марјановић, Данијела Божиловић, Душица Жижовић, Десанка Илић и  Драган Пешић.

Поздрав до наредне рекреативнееееее!!!

Последње ажурирано уторак, 28 април 2015 20:37
 

Календар рада

OSNOVNE

Култура Чачак

Банер


Ко је на мрежи?

Имамо 9 гостију на мрежи

Покреће Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.