Селфи беџ

bedz mali

Локација школе

Копаоник 2017. 4.дан Штампа Ел. пошта

Ртањски чај: У народу влада мишљење да се под овим именом крије мешавина чаја, међутим то је јединственназив за  лековиту биљку Saturea montana. Ова биљка је први пут пронађена на истоименој планини Ртањ, по којој је и добила назив. Користи се против распираторних инфекција( кашаљ, брохитис, астму...)Као и друге биљке из породице вријесова користи се против уринарних инфекција. Спада у групу медоносних биљака.

Да ли сте већ чули о тајама планине Ртањ где је наводно сакривен свемирски брод који ће помоћи преживљавање апокалипсе, као и благо које чека да буде откривено?

Ртањ је планина која се налази у источној Србији, око 200 km југоисточно од Београда, надомак Бољевца. Припада Карпатским планинама, а највиши врх Шиљак (1565m) представља природни феномен крашког рељефа.

Северна страна планине прекривена је шумама и пашњацима, обрасла аутохтоним биљним врстама и обилује изворима питке воде. Ловиште се простире на 6368 ha - најчешћа ловна дивљач су срне и дивље свиње.

На врху Шиљак налази се од 1932. године капелица која је данас у рушевинама. Постоји иницијатива да се она обнови.

Прича о злату и драгуљима у утроби планине, а која је вероватно везана и за легенду о дворцу чаробњака који је по предању постојао на овом месту и био висок колико и данашња планина, у коме је чувано огромно благо, донела је много невоље овој природној лепотици. Неуморни и неумољиви трагачи за златом у неколико наврата су динамитом разрушили капелицу посвећену Светом Ђорђу на врху планине, коју је свом мужу Јулијусу Минху, бившем власнику рудника на Ртњу, подигла супруга Грета.

ЛЕТЕТИ,ЛЕТЕТИ,ЛЕПО ЈЕ ЛЕТЕТИ
 
КЛИСКАТИ, КЛИСКАТИ, ЛЕПО
 
ЈЕ КЛИСКАТИИИ! 
 
ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА
АЈМО ЦУРИЦЕ, АЈМО ДЕЧАЦИ...
 
 
МИ БРИНЕМО, А ВИ МИРНО СПАВАЈТЕ!
Последње ажурирано среда, 29 март 2017 21:26
 

Календар рада

OSNOVNE

Култура Чачак

Банер


Ко је на мрежи?

Имамо 19 гостију на мрежи

Покреће Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.