Селфи беџ

bedz mali

Локација школе

145. рођендан школе Штампа Ел. пошта

Ученици и  наставници Основне школе „Прељина“  су уз  присуство великог броја гостију,  представника локалне самоуправе,  мештана и родитеља  прославили сто четрдесет пет година постојања школе. Уз беседу и богат културно -  уметнички програм који је био у знаку уметности, јер „ уметност је најлепше што човек себи дарује“, сећање на два чачанска уметника Надежду Петровић и Владислава Петковића Диса  прослављен је овај значајан јубилеј.

115 116 117

 

„Уметност је пут ка истини“

  121 120 124

                                                    

О путу који је школа прошла, од сеоске механе, давне школске 1869/ 1870. године, па до сада говорио је директор школе Радојле Чоловић.

 Школа је током година зидана, реновирана, дограђивана тако да сада поседује сјане услове за одржавање наставе. Кабинети су реновирани и осавремењени новим училима. Отворен је продужени боравак за ученике нижих разреда. Отворена интерна телевизија. Стара зграда школе је реновирана за потребе дечијег обданишта.Изградња спортске хале, се показала као врло значајна не само за ученике школе, већ и за младе из шире околине. Тако да нам на условима рада школе могу позавидети и многе градске школе,рекао је директор школе. И додао да је највише поносан на резултате који су ученици школе постигли на такмичењима, од школских до републичких.Наша школа је на пријемном испиту на нивоу општине постигла четврто место, што је фантастичан резултат и велики подстицај за даљи рад како ученика тако и наставника. Увек имамо нове идеје, нове пројекте, које се надамо да ћемо уз добру сарадњу са локалном самоуправом реализовати убудуће.

119 132 122

123

 „Можда спава са очима изван сваког зла,

Изван ствари, илузија, изван живота,

И сњом спава, невиђена, њена лепота;

Можда живи и доћи ће после овог сна.

Можда спава са очима изван сваког зла.“

                                                   Дис

 

„Једино уметност може да одагна насиље“

125 126 127

 

Овом приликом директор се захвалио свим присутним гостима, на посети, а посебно Градоначелнику  Града Чачка, господину Илићу, који  се обратио присутним гостима говорећи о доброј сарадњи школе и града. О сратешком значају Прељине у даљем развоју општине и града Чачка. Том приликом градоначелник је најавио да ће локална самоуправа и даље подржавати пројекте везане за образовање.

131 128 129

„ У школи трагамо и за лепотом и за истином“

130

Последње ажурирано понедељак, 21 септембар 2015 17:05
 

Календар рада

OSNOVNE

Култура Чачак

Банер


Ко је на мрежи?

Имамо 3 гостију на мрежи

Покреће Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.