„Ја знам једно село,
у свему је све весело.
Има кућа старих, нових.
Зелене се сви кровови,
По стазама цвеће свуда,
стаза уска, па кривудава“.
Ј.Ј.Змај
Данас је одржана традиционална манифестација „ Храном до здравља“.
Ученици млађих разреда заједно са другарима из издвојених одељења Ракове и Прислонице су маштовито, креативно, на свој дечији начин провели дан.
Њихове шарене тезге су привлачиле пажњу и случајних пролазника.
Наша школа је угостила све оне који су желели да проведу дан у дружењу са децом. Овом приликом се захваљујемо свим родитељима на сарадњи. Данас смо показали да је заједничка сарадња школе и породице основна карика у систему образовања.
Сав приход од акције намењен је за набавку спортке опреме ученицима млађих разреда.
Хлеб
„Хлеб не расте на дрвету нити се чува у бурету. Њега праве руке јаке од квасца и воде млаке. Затим иде мало брашна, па машина једна страшна све окрене и помеша док не настане смеша“.
М. Стефановић
Чоколада
„ Мој деда нема зубе, па ми се жали:
Јео сам чоколаду као мали
и сада ми ево пола зуба фали!
Човек тек кад остари,
схвати неке ствари:
Чоколада није здрава, пошто зубе квари“!
М. Стефановић
Песма о пити
„Ако и ти хоћеш постати фин, велики и снажан као џин, кажи баки када питу прави да уместо сира манир стави“.
М. Стефановић
Све ближе су магле и хладноће,
Дошло време да беремо воће....
Док не пљусну кишетине плахе,
Слистићемо крушке и орахе.....
Деца расту, одрасли не старе,
када једу сочне колачаре....
Не буди насилан, тренирај карате
Данас је у нашој школи одржан карате тренинг и предавање о насиљу, у организацији Фудокан савеза Србије.
Присутнима се обратио председник ФФС Милош Сенић, мајстор каратеа (црни појас 5. дан). Он је истакао да је на иницијативу професора др Илије Јорге, ФСС узео учешће у борби против насиља, тако што ће едуковати децу и своје чланове о насиљу и охрабрити их да сви узму учешће у борби са овом појавом.
Деци су представљене врсте насиља. Тренирати карате не значи насилнички се понашати према другима, већ да је карате племенита борилачка вештина и да ни једна ката не почиње нападом већ одбрамбеним потезом.
У нашој школи успешно ради карате секција. Ученици постижу запажене резултате на такмичењима.
ХВАЛА ШТО СТЕ БИЛИ ГОСТИ НАШЕ ШКОЛЕ
чекамо вас и наредне године....
|