Селфи беџ

bedz mali

Локација школе

Школа у природи
Копаоник 2017. 7.дан Штампа Ел. пошта

155 Hotel Srebrna lisica se nalazi u samom srcu ski-centra u okviru Nacionalnog parka Kopaonik, pored bujne šume smrče s jedne strane i sa širokim pogledom na kopaonički pejsaž kojim dominira Kukavica... 

 

 

 

Последње ажурирано субота, 01 април 2017 21:37
Опширније...
 
Копаоник 2017. 6.дан Штампа Ел. пошта

Јосиф Панчић

Ботаничар светског гласа, један од највећих имена наше науке и културе, оснивач многих научних дисциплина, Јосиф Панчић посећивао и је истраживао многе планине тадашње Кнежевине Србије а највише се одушевљавао Копаоником, на коме је био 16 пута. Панчић је исказао у својој жељи да буде сахрањен на Копаонику.

Жељу су му испунили планинари Србије и САНУ - 7. јула 1951. године, када су земне остатке његове и супруге Милеве, сахранили у ковчегу од Панчићеве оморике у маузолеју, на врху Копаоника који од тога времена носи име Панчићев врх (2017 мнм) - дотле је био Миланов врх (по краљу Милану).

Последње ажурирано петак, 31 март 2017 23:14
Опширније...
 
Копаоник 2017. 5.дан Штампа Ел. пошта

Још један, диван снежни дан на Копаонику. Кренули смо у шетњу...  Ходали смо у колони, а онда су другови око нас почели да пропадају у  снег. Док смо се њима смејали и наше ноге су тонуле. Било је пуно шале и смеха. Не знамо да ли нам верујете? Али ми стварно уживамо.... а знамо да је код нас већ одавно стигло пролеће, да су наши воћњаци увелико уцветали,да се по пропланцима плаве љубичице. Овде пролеће стидљиво вирка из уснулог снега, само негде и негде шафран помаља своју уснулу главицу. 

Последње ажурирано четвртак, 30 март 2017 20:54
Опширније...
 
Копаоник 2017. 4.дан Штампа Ел. пошта

Ртањски чај: У народу влада мишљење да се под овим именом крије мешавина чаја, међутим то је јединственназив за  лековиту биљку Saturea montana. Ова биљка је први пут пронађена на истоименој планини Ртањ, по којој је и добила назив. Користи се против распираторних инфекција( кашаљ, брохитис, астму...)Као и друге биљке из породице вријесова користи се против уринарних инфекција. Спада у групу медоносних биљака.

Да ли сте већ чули о тајама планине Ртањ где је наводно сакривен свемирски брод који ће помоћи преживљавање апокалипсе, као и благо које чека да буде откривено?

Последње ажурирано среда, 29 март 2017 21:26
Опширније...
 
Копаоник 2017. 3.дан Штампа Ел. пошта

Освануо је диван сунчан дан. Снегом прекривени обронци Копаоника су нас мамили да што пре узмемо клиска и полетимо преко белих снежних скутова ове дивне планине. Док је клиско летео чула се само цика и вриска раздрагане деце.

Баш смо уживали...

 

62 61 60

Последње ажурирано уторак, 28 март 2017 22:56
Опширније...
 
« ПочетакПретходна12345678СледећаКрај »

Страна 1 од 8

Календар рада

OSNOVNE

Култура Чачак

Банер


Ко је на мрежи?

Имамо 4 гостију на мрежи

Покреће Joomla!. Designed by: joomla templates vps Valid XHTML and CSS.